PONIEDZIAŁEK 14.07.2025 | śniadanie- kanapki z wędliną wieprzową, słonecznik, marchew, kawa zbożowa z mlekiem składniki- chleb orkisz (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże), masło 83%, cukier, Szynkówka, słonecznik łuskany, mleko 3,2%, kawa zbożowa obiad- zupa grochowa z kiełbasą , makaron z truskawkami i twarogiem, kompot składniki- kiełbasa zwyczajna Dominik, groch łuskany, twaróg strzałkowo, oliwa z oliwek, seler , pietruszka korzeń, marchew, por, sól, lubczyk, kurkuma, woda, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, ziemniaki, mieszanka kompotowa, cukier, makaron świderek Lubella, truskawka podwieczorek- sałatka owocowa składniki- banan, gruszka, kiwi, brzoskwinia |
WTOREK 15.07.2025 | śniadanie- parówki wieprzowe, kanapki z masłem, ketchup, herbata składniki- chleb oliwski(mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże), masło 83%, , cukier, parówka wieprzowe, herbata, cukier, ketchup kotlin obiad- zupa buraczkowa, kurczak w potrawce z ryżem , kompot jabłkowy(owoc świeży) składniki- seler, pietruszka korzeń, ryż paraboli, ćwiartka z kurczaka, por, marchew, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, kurkuma, buraczki, sól, koper, filet z kurczaka, mąka pszenna, masło klarowane, cukier, ziemniaki, pieprz, woda, papryka sypka, jabłka , brokuł mrożony, śmietana 18% podwieczorek- gofry, kakao, owoc składniki- mąka pszenna, jajka, mleko 3,2%, kakao, masło klarowane, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cukier puder |
ŚRODA 16.07.25 | śniadanie- płatki owsiane na mleku, kanapki z pomidorem składniki- chleb graham, płatki owsiane, mleko 3,2%,masło 83%, pomidor, cukier, obiad- zupa kapuśniak, bitki schabowe w sosie paprykowym, ogórek kiszony, ziemniaki, kompot składniki- ćwiartka z kurczaka, seler, pietruszka korzeń, por, marchew, kasza wiejska, lubczyk, kurkuma, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, schab wieprzowy, papryka czerwona , majranek, majonez , śmietana 18%, mąka pszenna, cebula, ogórek kiszony, smalec, oliwa z oliwek, mieszaka kompotowa( agrest, jabłko, wiśnia, truskawka), podwieczorek- kanapki z wędliną drobiową, herbata, owoc składniki- chleb oliwski, masło 83%, wędlina , herbata, cukier, owoc |
CZWARTEK 17.07.25 | śniadanie- stół szwedzki, herbata składniki- chleb orkisz, masło 83%, schab wieprzowy(czosnek, sól, pieprz, papryka słodka), wędlina drobiowa, ser żółty, jajko sałata, rzodkiewka, pomidor obiad-zupa koperkowa, dewolaje z masłem , mizeria z ogórka, ziemniaki, kompot jabłkowy, składniki- ćwiartka z kurczaka, koper, jajka , seler , pietruszka korzeń, por, marchew, natka pietruszki, filet z kurczaka, ogórek świeży, jogurt naturalny, masło klarowane sól, pieprz, lubczyk, kurkuma , śmietana 18%, cukier, jabłko, ziemniaki, masło 83%, podwieczorek- jagodzianki, mleko 3,2% składniki- mleko 3,2%, mąka pszenna, jajka, drożdże, borówka, cukier |
PIĄTEK 18.07.25 | śniadanie- bułki z serem żóltym, papryka, herbata, składniki- bułka pszenna, cukier, herbata, masło 83%, papryka, ser żółty obiad- zupa koperkowa , kotlet rybny, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki, kompot składniki- ćwiartka z kurczaka, koper, śmietana 18%, jajko cebula, koper, seler, por, makaron filet z mintaja, masło klarowane, pietruszka korzeń, marchew, natka, cytryna, sól, lubczyk, kurkuma, pieprz, cukier, olej, ziemniaki, kapusta kiszona podwieczorek- jogurt truskawkowy (wyrób własny) składniki- jogurt, truskawka, cukier |
PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI WYPISANO POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Smacznego !
WYKAZ ALERGENÓW W POSIŁKACH
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne
2. Skorupiaki oraz produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne
9. Seler oraz produkty pochodne
10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
11. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na SO2
12. Łubin i produkty pochodne
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: gluten, mleko, jajka, soi, selera i gorczycy