Jadłospis
| PONIEDZIAŁEK 03.11.2025 | śniadanie- kanapki z wędliną wieprzową , słonecznik, kawa zbożowa z mlekiem składniki- chleb orkisz (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże), masło 83%, cukier, wędlina Szynka na kartki, słonecznik , kawa zbożowa, mleko 3,2% obiad- zupa żurek z kiełbasą , makaron z truskawkami i twarogiem , kompot składniki- żurek w proszku Winiary, zwyczajna, śmietana 18% , oliwa z oliwek, seler , pietruszka korzeń, marchew, por, sól, lubczyk, kurkuma, woda, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, ziemniaki, mieszanka kompotowa, cukier, truskawka, jogurt, makaron świderek podwieczorek- sałatka owocowa składniki- kiwi, pomarańcza, gruszka, brzoskwinia w puszce |
| WTOREK 04.11.2025 | śniadanie- kanapki z pasztetem, papryka, bawarka składniki- chleb oliwski(mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże), masło 83%, , cukier, herbata, mleko 3,2%, pasztet drobiowy, obiad- zupa jarzynowa, kotlet mielony, mizeria, ziemniaki, kompot jabłkowy(owoc świeży) składniki- seler, pietruszka korzeń, kalafior, ćwiartka z kurczaka, por, marchew, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, kurkuma, sól, łopatka, cebula, ogórek świeży, mąka pszenna, cukier, ziemniaki, pieprz, woda, papryka sypka, jabłka , śmietana 18% podwieczorek- zapiekanka, herbata, ketchup składniki- ketchup, chleb oliwski, ser mozarella, wędlina wieprzowa, herbata |
| ŚRODA 05.11.25 | śniadanie- płatki owsiane na mleku, kanapki z dżemem składniki- chleb graham, mleko 3,2%,masło 83%, dżemem truskawkowym, cukier, obiad- zupa rosół drobiowo- wołowy, nugetssy z dipem, marchew, ziemniaki, kompot składniki- ćwiartka z kurczaka, szponder wołowy, makaron nitki, seler, pietruszka korzeń, por, marchew, lubczyk, kurkuma, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, filet z kurczaka, jogurt naturalny, bułka tarta, marchew , jajka, majonez, majonez , śmietana 18%, oliwa z oliwek, mieszaka kompotowa( agrest, jabłko, wiśnia, truskawka), podwieczorek- kanapki z wędliną drobiową, herbata, owoc składniki- chleb oliwski, masło 83%, wędlina , herbata, cukier, owoc |
| CZWARTEK 06.11.25 | śniadanie- kanapki z pieczonym mięsem, warzywa, herbata składniki- chleb orkisz, masło 83%, schab wieprzowy(czosnek, sól, pieprz, papryka słodka), sałata, rzodkiewka, pomidor obiad-zupa pomidorowa z makaronem, gulasz wieprzowy, kluski śląskie, buraczki, ziemniaki, kompot jabłkowy, składniki- ćwiartka z kurczaka , seler , pietruszka korzeń, por, marchew, natka pietruszki, kalafior mrożony, makaron szynka wieprzowa, cebula, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, jajka, buraczki, olej , sól, pieprz, lubczyk, kurkuma , śmietana 18%, cukier, jabłko, ziemniaki, czosnek, smalec podwieczorek- galaretka z bitą śmietaną składniki- galaretka owocowa, śmietana 30%, posypka owocowa |
| PIĄTEK 07.11.25 | śniadanie- bułki z pastą rybną, papryka, herbata, składniki- bułka pszenna, cukier, herbata, masło 83%, makrela wędzona, cebula, koncentrat pomidorowy, papryka świeża obiad- zupa fasolowa z kiełbasą, placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot składniki- kiełbasa zwyczajna, fasola Jaś, seler , pietruszka korzeń, por, marchew, natka pietruszki, mąka pszenna, oliwa z oliwek, jajka, śmietana 18% , sól, pieprz, majranek, lubczyk, kurkuma, ziele angielskie podwieczorek- banan, mleko składniki- mleko 3,2%, banan |