Gminny Żłobek SZCZĘŚLIWY KRASNAL w Nowej Wsi Lęborskiej

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK

03.11.2025

śniadanie- kanapki z wędliną wieprzową , słonecznik, kawa zbożowa z mlekiem

składniki- chleb orkisz (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże), masło 83%, cukier, wędlina Szynka na kartki, słonecznik , kawa zbożowa, mleko 3,2%

obiad-  zupa żurek z kiełbasą  , makaron z truskawkami i twarogiem , kompot

składniki- żurek w proszku Winiary, zwyczajna, śmietana 18%  , oliwa z oliwek,   seler , pietruszka korzeń, marchew, por, sól, lubczyk, kurkuma, woda, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, ziemniaki, mieszanka kompotowa, cukier,  truskawka, jogurt, makaron świderek                                         

podwieczorek- sałatka owocowa

składniki- kiwi, pomarańcza, gruszka, brzoskwinia w puszce

WTOREK

04.11.2025

śniadanie-  kanapki z pasztetem, papryka, bawarka 

składniki- chleb oliwski(mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże), masło 83%,  , cukier, herbata, mleko 3,2%, pasztet drobiowy,

obiad- zupa jarzynowa, kotlet mielony, mizeria, ziemniaki, kompot jabłkowy(owoc świeży)

składniki- seler, pietruszka korzeń, kalafior, ćwiartka z kurczaka, por, marchew, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, kurkuma, sól, łopatka, cebula, ogórek świeży, mąka pszenna, cukier, ziemniaki, pieprzwoda, papryka sypka, jabłka  , śmietana 18% 

podwieczorek- zapiekanka, herbata, ketchup

składniki-    ketchup, chleb oliwski, ser mozarella, wędlina wieprzowa, herbata

ŚRODA

05.11.25

śniadanie- płatki owsiane na mleku, kanapki z dżemem

składniki- chleb graham, mleko 3,2%,masło 83%, dżemem truskawkowym, cukier, 

obiad- zupa rosół drobiowo- wołowy, nugetssy z dipem,  marchew, ziemniaki,  kompot

składniki- ćwiartka z kurczaka, szponder wołowy, makaron nitki, seler, pietruszka korzeń, por, marchew, lubczyk, kurkuma, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, filet z kurczaka, jogurt naturalny, bułka tarta, marchew , jajka, majonez, majonez  , śmietana 18%, oliwa z oliwek, mieszaka kompotowa( agrest, jabłko, wiśnia, truskawka), 

podwieczorek- kanapki z wędliną drobiową, herbata, owoc

składniki- chleb oliwski, masło 83%, wędlina , herbata, cukier, owoc

CZWARTEK

06.11.25

śniadanie- kanapki z pieczonym mięsem, warzywa, herbata

składniki- chleb orkisz, masło 83%, schab wieprzowy(czosnek, sól, pieprz, papryka słodka), sałata, rzodkiewka, pomidor  

obiad-zupa pomidorowa z makaronem, gulasz wieprzowy, kluski śląskie, buraczki, ziemniaki,  kompot jabłkowy,                                                    

składniki- ćwiartka z kurczaka , seler , pietruszka korzeń, por, marchew, natka pietruszki, kalafior mrożony, makaron szynka wieprzowa, cebula, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, jajka, buraczki, olej , sól, pieprz, lubczyk, kurkuma , śmietana 18%, cukier, jabłko, ziemniaki, czosnek, smalec

podwieczorek- galaretka z bitą śmietaną

składniki- galaretka owocowa, śmietana 30%, posypka owocowa

PIĄTEK

07.11.25

śniadanie- bułki z pastą rybną, papryka, herbata, 

składniki- bułka pszenna, cukier, herbata, masło 83%, makrela wędzona, cebula, koncentrat pomidorowy, papryka świeża

obiad- zupa fasolowa z kiełbasą, placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot

składniki- kiełbasa zwyczajna, fasola Jaś, seler , pietruszka korzeń, por, marchew, natka pietruszki, mąka pszenna, oliwa z oliwek, jajka, śmietana 18% , sól, pieprz, majranek, lubczyk, kurkuma, ziele angielskie

podwieczorek- banan, mleko

składniki- mleko 3,2%, banan

Przejdź do góry strony